Ben jij werkzaam bij een van de participanten van het IAG-platform en wil je je inzetten als stuurgroeplid, bij voorkeur in de rol van (vice)voorzitter? Lees dan verder!


De stuurgroep van IAG-platform Nederland zoekt versterking! Met het oog op de samenstelling van de stuurgroep, als afspiegeling van de participanten, gaat de voorkeur uit naar een stuurgroeplid werkzaam bij een jeugdhulporganisatie.

IAG-platform Nederland is een netwerk van ruim 30 jeugdhulpinstellingen en vijf hogescholen die samenwerken aan de kwaliteit en uitvoering van de Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling in Nederland. De stuurgroep van het platform zet gezamenlijk de grote lijnen uit voor de thema’s waarop de Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling binnen Nederland wordt doorontwikkeld en de wijze waarop IAG-platform Nederland haar netwerkfunctie vervult.

De stuurgroep bestaat uit zorginhoudelijk verantwoordelijken en managers van deelnemende jeugdhulpinstellingen en hogescholen. De stuurgroep werkt samen met de coördinator, die verantwoordelijk is voor de dagelijkse organisatie en als eerste aanspreekpunt voor de participanten en partners optreedt, en een ondersteuner/communicatieadviseur die secretariële taken en communicatieve taken verricht.

Wat houdt de functie in?

Wegens het vertrek van de huidige vicevoorzitter, die met pre-pensioen gaat, en langdurige afwezigheid van de huidige voorzitter, zijn we op zoek naar iemand die de stuurgroep komt versterken en de rol van (vice)voorzitter op zich wil nemen. Als stuurgroeplid woon je vier vergaderingen per jaar bij met de stuurgroep en er wordt een actieve en verbindende rol van je verwacht in het landelijk netwerk rond de IAG.

Je leest mee met stukken en mails, bent op de hoogte van landelijke (en regionale) ontwikkelingen binnen IAG en levert waar mogelijk je input aan het platform. IAG-platform Nederland is bezig met een professionaliseringsslag. Het opleveren van de IAG-website in 2021 was hiervoor de start. Verdere professionalisering staat voor 2023 op de agenda, hier zul je als stuurgroeplid ook je bijdrage aan leveren.

Wat heb je ervoor nodig?

Als stuurgroeplid heb je een zorginhoudelijk verantwoordelijke of bestuurlijke functie binnen één van de deelnemende jeugdhulpinstellingen of hogescholen van IAG-platform Nederland. De kwaliteit en doorontwikkeling van de Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling heeft in je werk bijzondere aandacht en je ziet het als meerwaarde om hierin landelijk samen te werken, te leren van elkaar en elkaar te versterken.  

Hoeveel tijd kost het?

Gemiddeld kost jouw bijdrage als stuurgroeplid zo’n 4 uur per maand. Het is een onbetaalde functie, die gezien wordt als onderdeel van de eigen werkzaamheden binnen de organisatie.

Interesse?

Stuur dan voor 24 november jouw motivatie en cv naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie

Wil je meer informatie over de functie en/of het platform, neem dan contact op met de vicevoorzitter van de stuurgroep, Ria Jaspers. Zij is eveneens te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..