Welke zorgaanbieders (met IAG en vaktherapeuten in dienst) doen met ons mee?
Vanuit het lectoraat Vaktherapie in de Gezondheidszorg van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zijn we bezig met een subsidie-aanvraag.


Doel is om hybride vormen van vaktherapie te ontwikkelen die binnen IAG op verschillende momenten kunnen worden ingezet:

- tijdens de behandeling, om bij te dragen aan het voorkomen van uithuisplaatsing

- als nazorg, of, als uithuisplaatsing van kinderen niet kan worden voorkomen,

- om bij te dragen aan een spoedige en stabiele gezinshereniging en/of acceptatie van de uithuisplaatsing.

We willen een nieuwe manier creƫren om met ouders en jongeren in contact te komen en een andere gelegenheid bieden om met hun problemen aan de slag te gaan. Centraal daarbij staat de empowerment van ouders in relatie tot hun kind (als opvoeder en/of als ouder).

In het project gaan we gebruik maken van de VR Health Experience die binnen het lectoraat vaktherapie in de gezondheidszorg is ontwikkeld. De VR Health Experience biedt ouders, jongeren en vaktherapeuten de mogelijkheid om elkaar virtueel te ontmoeten en daar positieve ervaringen met elkaar op te doen.

Graag komen we in contact met zorgaanbieders die IAG bieden en vaktherapeuten in dienst hebben. En die aan het project en de aanvraag mee willen doen. Er is redelijke haast bij want de deadline nadert.

Bij interesse en voor meer informatie kun je contact opnemen met Harm Damen: E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. T 06-42644199

Het projectteam van het lectoraat vaktherapie in de gezondheidszorg:

Suzanne Haeyen (lector) | Hans Wouters| Jackie Heijman| Joep Kolijn | Harm Damen