Op 10 oktober van 10.00 uur tot 16.30 uur vindt bij het CODA in Apeldoorn het IAG inspiratiecongres plaats met als centrale thema de positionering van IAG in het krachtenveld van de jeugdhulp. In diverse workshops gaan we aan de slag met verschillende tools en hulpmiddelen die worden ingezet door de IAG-er. 

Hoe maak je het verschil
Voor anderen is het niet altijd duidelijk is wat ze van een IAG-er kunnen verwachten. Wat is IAG precies, wanneer werk je nog volgens de IAG-methodiek, en wanneer niet. Waar ben je van en waarvan niet. Welke tools zet je wanneer in. Met deze thema‚Äôs gaan we aan de slag tijdens het IAG inspiratiecongres. 
Om samen met ouders en jeugdigen te kunnen beslissen over wat passende hulp is, moeten we goed kunnen uitleggen wat IAG is. IAG is een vorm van gespecialiseerde jeugdhulp die in Nederland veelvuldig wordt aangevraagd en zich richt op specifieke behandeldoelen waarvoor specifieke deskundigheid is vereist. Dit vraagt om kennis van de IAG methodiek en de praktische tools en hulpmiddelen die door de IAG-er worden ingezet om het verschil te maken. De middag staat in het teken van interactie, waarbij deelnemers kunnen kiezen uit verschillende workshops. 

Wij zijn op dit moment volop bezig met de voorbereidingen en voor deze dag worden SKJ punten aangevraagd. Het volledige programma en de aanmeldink volgen voor de zomervakantie! Maar reserveer deze datum alvast in je agenda!