Eind maart vergaderde de stuurgroep van IAG-platform Nederland. We spraken over de overgang van platform naar stichting die we in het kader van de professionaliseringsslag maken. 

Feitelijk verandert er hierdoor niets alleen dat we als stichting formeel geregistreerd zijn, dat de financiƫn bij de stichting zijn ondergebracht, we een bestuur en statuten kennen waarmee een aantal zaken helderder geregeld zijn.
We spraken over de managementbijeenkomst die op 7 maart plaatsvond waarin ondermeer over behoud van kwaliteit, opleidingen en eigenaarschap werd gesproken. Op 16 april vindt een tweede managementbijeenkomst plaats.
Tijdens de stuurgroepvergadering bespraken we ook de herbeoordeling van de IAG-methodiek voor het NJi die voor 2025 op de agenda staat en waarvoor we met de Lerende Databank Jeugd en Praktikon aan het kijken zijn wat er aan monitoringsmateriaal voorhanden is (te weinig) en welke nieuwe onderzoeken afgerond zijn (te beperkt).
De herbeoordeling is elke 5 jaar. De IAG-methodiek is nu opgenomen als effectief volgens eerste aanwijzigingen, dat willen we zo houden en op termijn verbeteren.

Tot slot bespraken we de 2 online platformbijeenkomsten op 28 maart en 11 juni en spraken we over het live congres op 10 oktober in Apeldoorn waar we volop mee bezig zijn qua voorbereidingen.

IAG

IAG vindt plaats in de eigen leefomgeving van een gezin met als doel uithuisplaatsing van kinderen te voorkomen en te zorgen dat kinderen zich weer veilig kunnen ontwikkelen.

Kennis & onderzoek

Meerdere studies laten zien dat IAG een effectieve behandelvorm is, die ervoor zorgt dat gedragsproblemen bij kinderen en opvoedvaardigheden bij (pleeg)ouders verbeteren.

Opleidingen

Meerdere hogescholen bieden de post-hbo-opleiding IAG aan.

Uitgelicht

Programma en aanmelding IAG inspiratie congres

Het IAG inspiratiecongres komt eraan! Meld je aan. Op 10 oktober van 10 tot 16.30 organiseren we het IAG inspiratiecongres over IAG in het krachtenveld van de jeugdhulp. Na twee interessante plenaire inleidingen gaan we in workshops aan de slag met de tools en hulpmiddelen die de IAG-er inzet. 

Waar vindt het plaats? Bij CODA in Apeldoorn.

De nieuwsbrief van juli 2024 is verzonden

Klik hier voor de nieuwsbrief. Wil je de nieuwsbrief ook ontvangen, laat dan je gegevens achter op: Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling - IAG | intensieve ambulante gezinsbehandeling (iag-nederland.nl) 

Het is een heugelijke dag!

IAG-platform Nederland is vanaf 11 juli 2024 een stichting. Het bestuur bestaat uit Anka Wagenaar, voorzitter, Joris van Veen, secretaris, Eline Hollander, penningmeester en Ellen Polstra-Berghuis, bestuurslid. Zij ondertekenden op die dag de akte. Een eerste stap naar professionalisering voor en door onze participanten, dank hiervoor!