Op 10 oktober van 10.00 uur tot 16.30 uur vindt bij het CODA in Apeldoorn het IAG inspiratiecongres plaats met als centrale thema de positionering van IAG in het krachtenveld van de jeugdhulp. In diverse workshops gaan we aan de slag met verschillende tools en hulpmiddelen die worden ingezet door de IAG-er. 

Hoe maak je het verschil
Voor anderen is het niet altijd duidelijk is wat ze van een IAG-er kunnen verwachten. Wat is IAG precies, wanneer werk je nog volgens de IAG-methodiek, en wanneer niet. Waar ben je van en waarvan niet. Welke tools zet je wanneer in. Met deze thema‚Äôs gaan we aan de slag tijdens het IAG inspiratiecongres. 
Om samen met ouders en jeugdigen te kunnen beslissen over wat passende hulp is, moeten we goed kunnen uitleggen wat IAG is. IAG is een vorm van gespecialiseerde jeugdhulp die in Nederland veelvuldig wordt aangevraagd en zich richt op specifieke behandeldoelen waarvoor specifieke deskundigheid is vereist. Dit vraagt om kennis van de IAG methodiek en de praktische tools en hulpmiddelen die door de IAG-er worden ingezet om het verschil te maken. De middag staat in het teken van interactie, waarbij deelnemers kunnen kiezen uit verschillende workshops. 

Aanmeldformulier

IAG

IAG vindt plaats in de eigen leefomgeving van een gezin met als doel uithuisplaatsing van kinderen te voorkomen en te zorgen dat kinderen zich weer veilig kunnen ontwikkelen.

Kennis & onderzoek

Meerdere studies laten zien dat IAG een effectieve behandelvorm is, die ervoor zorgt dat gedragsproblemen bij kinderen en opvoedvaardigheden bij (pleeg)ouders verbeteren.

Opleidingen

Meerdere hogescholen bieden de post-hbo-opleiding IAG aan.

Uitgelicht

Programma en aanmelding IAG inspiratie congres

Het IAG inspiratiecongres komt eraan! Meld je aan. Op 10 oktober van 10 tot 16.30 organiseren we het IAG inspiratiecongres over IAG in het krachtenveld van de jeugdhulp. Na twee interessante plenaire inleidingen gaan we in workshops aan de slag met de tools en hulpmiddelen die de IAG-er inzet. 

Waar vindt het plaats? Bij CODA in Apeldoorn.

De nieuwsbrief van juli 2024 is verzonden

Klik hier voor de nieuwsbrief. Wil je de nieuwsbrief ook ontvangen, laat dan je gegevens achter op: Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling - IAG | intensieve ambulante gezinsbehandeling (iag-nederland.nl) 

Het is een heugelijke dag!

IAG-platform Nederland is vanaf 11 juli 2024 een stichting. Het bestuur bestaat uit Anka Wagenaar, voorzitter, Joris van Veen, secretaris, Eline Hollander, penningmeester en Ellen Polstra-Berghuis, bestuurslid. Zij ondertekenden op die dag de akte. Een eerste stap naar professionalisering voor en door onze participanten, dank hiervoor!