Voor IAG-hulpverleners zijn verschillende tools en (methodische) hulpmiddelen beschikbaar die de kwaliteit van het werken met gezinnen in praktijk helpen ondersteunen. Hieronder staan de openbaar beschikbare tools. De overige tools zijn bereikbaar na inloggen.

Openbaar beschikbare tools:

  • Richtlijn 'Gezinnen met meervoudige en complexe problemen'. Deze richtlijn geeft een beschrijving van de kenmerken van deze gezinnen en aanwijzingen voor een optimale bejegening. Daarnaast geeft de richtlijn handvatten hoe de kwaliteit van de verzorging, opvoeding en veiligheid in gezinnen met meervoudige en complexe problemen in kaart gebracht kunnen worden.
  • Bij de erkenning van IAG met 'eerste aanwijzingen voor effectiviteit' is een heldere beschrijving van IAG te vinden waarin doel, doelgroep, aanpak, onderbouwing en onderzoeksresultaten worden beschreven.

De overige tools en (methodische) hulpmiddelen worden zichtbaar na inloggen op de pagina 'Tools'. Daar zijn onder andere de Methodiekhandleiding IAG, checklists, vragenlijsten en diagrammen te vinden, die in verschillende fasen van het IAG-traject gebruikt kunnen worden ter ondersteuning van de praktijk.

Ben je werkzaam als IAG-hulpverlener bij één van de deelnemende jeugdhulpinstellingen van IAG-platform Nederland, of werkzaam bij één van de deelnemende hogescholen? Vraag dan hieronder via je werkmail een inlogcode aan. Binnen een week ontvang je een mail met je inloggegevens en je ontvangt automatisch circa 4 keer per jaar de nieuwsbrief van het IAG-platform. 

Dit verplichte veld is nog niet ingevuld. Vul hier jouw naam in.
Dit verplichte veld is niet (goed) ingevuld. Voer een geldig e-mailadres in, bijvoorbeeld: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit verplichte veld is niet (goed) ingevuld. Voer hier het bedrijf in.

Velden met een (*) zijn verplicht.

Dit formulier wordt beveiligd door reCAPTCHA. De Google privacyverklaringopent nieuw scherm en servicevoorwaardenopent nieuw scherm zijn hierop van toepassing.