We hebben plek bij de werkgroep Blended Care. Sluit jij aan bij de werkgroep?

Om Blended Care beter in te bedden, is er een werkgroep opgericht die zich onder meer zal bezighouden met het vraagstuk hoe Blended Care als behandelvorm kan worden opgenomen in de methodische handleiding IAG. 
Onze werkgroep bestaat nu uit 4 personen vanuit de aangesloten organisaties: 's Heerenloo, Trias, Yorneo en Miranda als communicatieadviseur. We zijn nog op zoek naar 1 of 2 personen vanuit onze participerende organisaties. 
Heb jij interesse of ben jij de manager die weet dat je een geschikte medewerker heb die hier veel van weet en ons zou willen helpen met het inbedden van blended care in de zorg, laat het ons weten! 

De verwachte tijdsinvestering bedraagt ca. 6 (online) bijeenkomsten van een uur, verspreid over de periode van een half jaar (1 bijeenkomst per maand).

 

IAG

IAG vindt plaats in de eigen leefomgeving van een gezin met als doel uithuisplaatsing van kinderen te voorkomen en te zorgen dat kinderen zich weer veilig kunnen ontwikkelen.

Kennis & onderzoek

Meerdere studies laten zien dat IAG een effectieve behandelvorm is, die ervoor zorgt dat gedragsproblemen bij kinderen en opvoedvaardigheden bij (pleeg)ouders verbeteren.

Opleidingen

Meerdere hogescholen bieden de post-hbo-opleiding IAG aan.

Uitgelicht

Programma en aanmelding IAG inspiratie congres

Het IAG inspiratiecongres komt eraan! Meld je aan. Op 10 oktober van 10 tot 16.30 organiseren we het IAG inspiratiecongres over IAG in het krachtenveld van de jeugdhulp. Na twee interessante plenaire inleidingen gaan we in workshops aan de slag met de tools en hulpmiddelen die de IAG-er inzet. 

Waar vindt het plaats? Bij CODA in Apeldoorn.

De nieuwsbrief van juli 2024 is verzonden

Klik hier voor de nieuwsbrief. Wil je de nieuwsbrief ook ontvangen, laat dan je gegevens achter op: Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling - IAG | intensieve ambulante gezinsbehandeling (iag-nederland.nl) 

Het is een heugelijke dag!

IAG-platform Nederland is vanaf 11 juli 2024 een stichting. Het bestuur bestaat uit Anka Wagenaar, voorzitter, Joris van Veen, secretaris, Eline Hollander, penningmeester en Ellen Polstra-Berghuis, bestuurslid. Zij ondertekenden op die dag de akte. Een eerste stap naar professionalisering voor en door onze participanten, dank hiervoor!