De vijf hogescholen, die zijn aangesloten bij IAG-platform Nederland, bieden elk een post-hbo-opleiding IAG.
De post-hbo-opleidingen kunnen gevolgd worden door jeugdhulpverleners, gezinshulpverleners of sociaal werkers, die in de praktijk werkzaam zijn met gezinnen.

Na afronding van de post-hbo-opleiding is er voor IAG-hulpverleners een ruim aanbod aan nascholingscursussen beschikbaar waar we jullie graag over informeren.

Vanuit de CHE worden er nascholingsdagen aangeboden over de volgende thema’s:
Hechting en Loyaliteit
Narratief werken in gezinnen

Daarnaast heeft CHE de Post HBO en Masteropleiding Contextuele Benadering en een Post HBO speciaal voor pleegzorgwerkers. Meer informatie hierover kun je vinden op de site van CHE.  

Saxion heeft de wens om in het najaar een nascholingsaanbod aan te kunnen bieden in de open inschrijving.
Deze informatie kun je te zijner tijd vinden op de website van Saxion.

De HAN biedt ook nascholingsaanbod zie de website van HAN.  
De HU biedt de post-bacheloropleiding TOP PPG/IAG

Informatie over nascholingsaanbod vanuit NHL Stenden vind je hier
Voor informatie of mogelijkheden over Pedagogiek (Master) deeltijd, kun je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., NHL Stenden. 

IAG

IAG vindt plaats in de eigen leefomgeving van een gezin met als doel uithuisplaatsing van kinderen te voorkomen en te zorgen dat kinderen zich weer veilig kunnen ontwikkelen.

Kennis & onderzoek

Meerdere studies laten zien dat IAG een effectieve behandelvorm is, die ervoor zorgt dat gedragsproblemen bij kinderen en opvoedvaardigheden bij (pleeg)ouders verbeteren.

Opleidingen

Meerdere hogescholen bieden de post-hbo-opleiding IAG aan.

Uitgelicht

De nieuwsbrief van april 2024 is verzonden!

Lees hier de nieuwsbrief

Inspiratiecongres IAG 'Hoe maak je het verschil' 10 oktober 2024

Op 10 oktober van 10.00 uur tot 16.30 uur vindt bij het CODA in Apeldoorn het IAG inspiratiecongres plaats met als centrale thema de positionering van IAG in het krachtenveld van de jeugdhulp. In diverse workshops gaan we aan de slag met verschillende tools en hulpmiddelen die worden ingezet door de IAG-er. 

Aanmelden online platformbijeenkomst 11 juni 2024

Op 11 juni vindt van 12.00-14.00 uur de online platformbijeenkomst Empowerment met Harm Damen (Senior onderzoeker lectoraat Vaktherapie in de Gezondheidszorg HAN | Programmaleider Jeugdhulp & Arbeid en Organisatie Bureau Pouwels) plaats