De Rijksuniversiteit Groningen/Het Expertisecentrum voor Gezinnen met Meervoudige en Complexe problemen (GMCP) doet onderzoek naar seksuele- en genderminderheden in de hulp aan GMCP. 

Het gaat dan bijvoorbeeld om jongeren die biseksueel, lesbisch, homoseksueel, transgender of non-binair zijn. Ondanks de oververtegenwoordiging van deze jongeren in de jeugdzorg, weten we nog weinig over de ervaringen en behoeften van deze groep jongeren wanneer zij hulp ontvangen en hoe we deze jongeren het beste kunnen ondersteunen. Met dit onderzoek willen de onderzoekers in kaart brengen wat professionals die werken met interventies voor GMCP weten over de specifieke behoeften van deze jongeren, hoe en of er nu aandacht is voor deze groep jongeren binnen deze interventies en wat professionals nodig hebben om deze jongeren zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Werk jij volgens de IAG methodiek en zou je de vragenlijst willen invullen? Het invullen van de vragenlijst kost maximaal 20 minuten. De vragenlijst is hier te vinden: https://rug.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_0I1emzWiTXNdmAK

Voor vragen over het onderzoek kun je contact opnemen met Emma Bos (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Loraine Visscher (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

IAG

IAG vindt plaats in de eigen leefomgeving van een gezin met als doel uithuisplaatsing van kinderen te voorkomen en te zorgen dat kinderen zich weer veilig kunnen ontwikkelen.

Kennis & onderzoek

Meerdere studies laten zien dat IAG een effectieve behandelvorm is, die ervoor zorgt dat gedragsproblemen bij kinderen en opvoedvaardigheden bij (pleeg)ouders verbeteren.

Opleidingen

Meerdere hogescholen bieden de post-hbo-opleiding IAG aan.

Uitgelicht

Programma en aanmelding IAG inspiratie congres

Het IAG inspiratiecongres komt eraan! Meld je aan. Op 10 oktober van 10 tot 16.30 organiseren we het IAG inspiratiecongres over IAG in het krachtenveld van de jeugdhulp. Na twee interessante plenaire inleidingen gaan we in workshops aan de slag met de tools en hulpmiddelen die de IAG-er inzet. 

Waar vindt het plaats? Bij CODA in Apeldoorn.

De nieuwsbrief van juli 2024 is verzonden

Klik hier voor de nieuwsbrief. Wil je de nieuwsbrief ook ontvangen, laat dan je gegevens achter op: Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling - IAG | intensieve ambulante gezinsbehandeling (iag-nederland.nl) 

Het is een heugelijke dag!

IAG-platform Nederland is vanaf 11 juli 2024 een stichting. Het bestuur bestaat uit Anka Wagenaar, voorzitter, Joris van Veen, secretaris, Eline Hollander, penningmeester en Ellen Polstra-Berghuis, bestuurslid. Zij ondertekenden op die dag de akte. Een eerste stap naar professionalisering voor en door onze participanten, dank hiervoor!