De Rijksuniversiteit Groningen/Het Expertisecentrum voor Gezinnen met Meervoudige en Complexe problemen (GMCP) doet onderzoek naar seksuele- en genderminderheden in de hulp aan GMCP. 

Het gaat dan bijvoorbeeld om jongeren die biseksueel, lesbisch, homoseksueel, transgender of non-binair zijn. Ondanks de oververtegenwoordiging van deze jongeren in de jeugdzorg, weten we nog weinig over de ervaringen en behoeften van deze groep jongeren wanneer zij hulp ontvangen en hoe we deze jongeren het beste kunnen ondersteunen. Met dit onderzoek willen de onderzoekers in kaart brengen wat professionals die werken met interventies voor GMCP weten over de specifieke behoeften van deze jongeren, hoe en of er nu aandacht is voor deze groep jongeren binnen deze interventies en wat professionals nodig hebben om deze jongeren zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Werk jij volgens de IAG methodiek en zou je de vragenlijst willen invullen? Het invullen van de vragenlijst kost maximaal 20 minuten. De vragenlijst is hier te vinden: https://rug.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_0I1emzWiTXNdmAK

Voor vragen over het onderzoek kun je contact opnemen met Emma Bos (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Loraine Visscher (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

IAG

IAG vindt plaats in de eigen leefomgeving van een gezin met als doel uithuisplaatsing van kinderen te voorkomen en te zorgen dat kinderen zich weer veilig kunnen ontwikkelen.

Kennis & onderzoek

Meerdere studies laten zien dat IAG een effectieve behandelvorm is, die ervoor zorgt dat gedragsproblemen bij kinderen en opvoedvaardigheden bij (pleeg)ouders verbeteren.

Opleidingen

Meerdere hogescholen bieden de post-hbo-opleiding IAG aan.

Uitgelicht

De nieuwsbrief van april 2024 is verzonden!

Lees hier de nieuwsbrief

Inspiratiecongres IAG 'Hoe maak je het verschil' 10 oktober 2024

Op 10 oktober van 10.00 uur tot 16.30 uur vindt bij het CODA in Apeldoorn het IAG inspiratiecongres plaats met als centrale thema de positionering van IAG in het krachtenveld van de jeugdhulp. In diverse workshops gaan we aan de slag met verschillende tools en hulpmiddelen die worden ingezet door de IAG-er. 

Aanmelden online platformbijeenkomst 11 juni 2024

Op 11 juni vindt van 12.00-14.00 uur de online platformbijeenkomst Empowerment met Harm Damen (Senior onderzoeker lectoraat Vaktherapie in de Gezondheidszorg HAN | Programmaleider Jeugdhulp & Arbeid en Organisatie Bureau Pouwels) plaats