Ook Amarant heeft zich sinds begin dit jaar aangesloten bij IAG-platform Nederland. Miriam Bongers, gezinsbehandelaar, stelt Amarant voor.

 

Welkom! Kun je kort iets over Amarant vertellen?
Amarant is een grote VG instelling in Brabant met verschillende divisies met ieder een eigen specialisme. Vanuit de divisie Jeugd werken we met gezinnen, kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking en complex gedrag.

Hoe is IAG ingebed in jullie organisatie?
Amarant biedt verschillende hulpvormen, zowel ambulant als residentieel. Bij ambulant maken we een onderscheid tussen ouder-kind, FACT en IAG. We bieden al sinds 2000 IAG, toen werd het nog Hulp aan Huis genoemd. We hebben speciale IAG teams verspreid over heel Brabant.

Wat was voor jullie de reden om je aan te sluiten bij IAG-platform Nederland?
We willen graag bij het IAG-platform aansluiten omdat we onze kennis willen verbreden en verdiepen. Daarnaast willen we samen met het platform, IAG voor mensen met een licht verstandelijke beperking verder ontwikkelen. En we willen onze kennis van de IAG methodiek graag goed up to date houden en uitbreiden.

Wij zoeken graag naar creatieve werkvormen en zetten deze in om aan te kunnen sluiten bij de gezinnen met LVB. Wij zijn enthousiast om out of the box te denken. Onze kennis willen we graag delen met het IAG-platform en we zijn altijd op zoek naar nieuwe idee├źn en we hopen dit via het platform te bereiken!