Begin dit jaar hebben drie nieuwe participantenorganisaties zich aangesloten bij IAG-platform Nederland. In dit bericht stellen teamleiders Jolanda Megens en Gaby van Helvert van Koraal Noordoost-Brabant hun organisatie kort voor.


Welkom! Kunnen jullie iets over Koraal vertellen?
Binnen Koraal Noordoost-Brabant (De La Salle en Maashorst) hebben we een grote ambulante afdeling met verschillende onderwijs- en zorgarrangementen. In totaal werken bij ons zo'n 60 ambulant behandelaren, verdeeld over MST, FACT, het omgangshuis, jeugdhulp thuis en Hulp aan Huis.

Hoe is IAG ingebed bij Koraal?
Jeugdhulp thuis en Hulp aan Huis maken gebruik van de IAG methodiek en onze medewerkers worden daarin ook geschoold. Jeugdhulp thuis is verbonden aan de 24-uurs zorg en deeltijdbehandeling van Maashorst (jeugdzorg). Hulp aan Huis is verbonden aan De La Salle (LVB zorg). Bij alle ambulante hulp wordt intensief samengewerkt, een ambulant traject kan bijvoorbeeld vanuit MST naar Hulp aan Huis gaan, en vice versa.

Wat was voor jullie de reden om je aan te sluiten bij het IAG-platform?
IAG is een mooie methodiek en inmiddels hebben we hiermee al lang ervaring. Vanuit de financiƫrders lag de eis om aan te sluiten bij het IAG platform maar daarnaast lijkt het onszelf ook erg zinvol om middels dit platform onze kennis te kunnen delen en zelf kennis op te kunnen doen.

Het zou inspirerend zijn om elkaar binnenkort te ontmoeten, live of digitaal.