Op 2 juni jl. vond de online IAG-platformbijeenkomst Blended Care plaats. Een succesvolle bijeenkomst waaraan zo'n 55 IAG'ers, gedragswetenschappers, docenten en managers deelnamen. De bijeenkomst bestond uit een plenair gedeelte en interactieve deelsessies, en is zeer positief beoordeeld door de deelnemers.

Na de opening door Ria Jaspers (Saxion), vice-voorzitter van de stuurgroep, nam coƶrdinator Heleen Hamberg ons mee op een korte tour van de website, met speciaal aandacht voor de pagina 'Tools' waar (achter een inlogcode) informatie en hulpmiddelen te vinden zijn die IAG'ers helpen om IAG uit te voeren in de praktijk. Monique Wesseldijk (Elker) lichtte de tools verder toe en deed een oproep aan de deelnemers om te delen welke hulpmiddelen zij gebruiken in hun werk. 

De plenaire lezing werd verzorgd door Ellen Berghuis (Trias Jeugdhulp). In een boeiende presentatie liet ze zien welke typen online hulpverlening er zijn, welke mogelijkheden Blended IAG biedt en wat we kunnen behouden nu de coronamaatregelen voorbij zijn. Ze ging met deelnemers in gesprek over voorwaarden, uitdagingen en meerwaarde, voor de cliĆ«nt, de hulpverlener en de organisatie. Tot slot deelde ze een aantal uitkomsten van onderzoeken op het gebied van online hulpverlenen en innovatief werken.

Na de pauze was het tijd voor de deelsessies. In vijf groepen bespraken de deelnemers een aantal vragen over Blended Care in de praktijk. De uitkomsten van de deelsessies zijn verzameld in een flyer. Deze flyer Blended Care is beschikbaar achter de inlog, voor participanten van het IAG-platform. 

Oproep: doe jij mee aan de werkgroep Blended Care?
Voor Blended Care willen we een werkgroep starten die zich onder meer zal bezighouden met het vraagstuk hoe Blended Care kan worden opgenomen in de methodische handleiding IAG. Wil jij deelnemen aan deze werkgroep? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. je dan snel aan!

Feedback foto IAG