Grote belangstelling voor IAG-congres 'Samen Vooruit' op 11 november: ruim 300 IAG-hulpverleners en andere belangstellenden uit heel Nederland hebben online deelgenomen aan het congres.

Het IAG-congres 'Samen vooruit!' werd georganiseerd door IAG-platform Nederland. Het congres liet de laatste stand van kennis over IAG en de rol van de professional vanuit verschillende perspectieven zien. In de ochtend namen sprekers Jana Knot-Dickscheit en Mariska van der Steege de deelnemers via een livestream mee in de actuele kennis rond hulpverlening aan gezinnen met meervoudige complexe problemen en de rol van de hulpverlener in een netwerkomgeving. Daarnaast deelde een moeder haar ervaringen met ambulante hulp. De presentaties zijn hier terug te lezen. Een link naar de opnames van de livestream volgt binnenkort.

De middag stond in het teken van uitwisseling. In twee rondes konden de deelnemers kiezen uit een scala aan online workshops rond samenwerking, praktijk en onderzoek in het brede samenwerkingsveld rond gezinnen. Het congres werd op energieke wijze geleid door Ellen Zweers: facilitator, zorginhoudelijk beleidsadviseur ’s Heeren Loo en stuurgroeplid van IAG-platform Nederland.