Op donderdag 21 september vindt de nieuwe online IAG-platformbijeenkomst 'Vitaal en in balans' plaats. Ben jij erbij?

Platformbijeenkomsten zijn bijeenkomsten voor en door participanten van het IAG-platform Nederland!
Na een plenaire interactieve lezing gaan we uiteen in groepjes voor verdere verdieping op het thema. 
Bij de bijeenkomst op 21 september staat het thema 'Vitaal en in balans' centraal. 
 

Programma

12.00 uur Welkomstwoord door de voorzitter van IAG-platform Nederland
Opening en update over de ontwikkelingen rondom IAG-platform.

12.20 uur Inleiding Harm Renkema 
Harm Renkema is senior-docent en coördinator Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling bij Kennisdiensten NHLStenden. Hij gaat onder meer in op: wat is de essentie van zelfzorg? Zelfzorg is populair maar vaak sterk individualistisch en met name iets dat je doet om te voorkomen dat je ziek wordt of uitvalt. Maar eigenlijk moet het gaan over gezond zijn en gezond (samen) werken. Van zelfzorg naar samenzorg.

12.30 uur Interactieve lezing Harm Renkema
De lezing is verdeeld in drie blokken, met tussendoor gelegenheid voor vragen en interactie

- Wat is (zelf) zorg? Kun je als je zorgt voor een ander ook goed voor jezelf zorgen? Hoe blijf je geïnspireerd en bevlogen? Ben je nog steeds vol vuur of raak je steeds meer uitgeblust?

-Hoe zorg je in het werken met cliënten goed voor jezelf? Hoe zorg je in je team goed voor elkaar? Hoe creëer je binnen een organisatie een cultuur van samen-zorg

-Wat zegt de IAG-methodiek?

-Hoe helpt het reflectiemodel?

13.15 uur Pauze

13.20 uur Uiteen in groepjes
Aan de hand van vragen die Harm meegeeft, gaan de deelnemers in groepjes uiteen om in gesprek rond het thema vitaal en in balans te gaan. 

13.55 uur Afsluiting

Aanmelden

Deze bijeenkomst is bedoeld voor participanten van het IAG-platform. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Wel wordt na aanmelding op je aanwezigheid gerekend. Er zijn SKJ punten aangevraagd. 

Je kunt je aanmelden via het formulier hieronder:

Dit verplichte veld is nog niet ingevuld. Vul hier uw voornaam in.
Dit verplichte veld is nog niet ingevuld. Vul hier uw achternaam in.
Dit verplichte veld is nog niet ingevuld. Vul hier uw organisatie in.
Dit verplichte veld is nog niet ingevuld. Vul hier uw functie in.
Dit verplichte veld is niet (goed) ingevuld. Voer een geldig e-mailadres in, bijvoorbeeld: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit verplichte veld is nog niet ingevuld. Vul hier uw telefoonnummer in.
Dit formulier wordt beveiligd door reCAPTCHA. De Google privacyverklaringopent nieuw scherm en servicevoorwaardenopent nieuw scherm zijn hierop van toepassing.

IAG

IAG vindt plaats in de eigen leefomgeving van een gezin met als doel uithuisplaatsing van kinderen te voorkomen en te zorgen dat kinderen zich weer veilig kunnen ontwikkelen.

Kennis & onderzoek

Meerdere studies laten zien dat IAG een effectieve behandelvorm is, die ervoor zorgt dat gedragsproblemen bij kinderen en opvoedvaardigheden bij (pleeg)ouders verbeteren.

Opleidingen

Meerdere hogescholen bieden de post-hbo-opleiding IAG aan.

Uitgelicht

Programma en aanmelding IAG inspiratie congres

Het IAG inspiratiecongres komt eraan! Meld je aan. Op 10 oktober van 10 tot 16.30 organiseren we het IAG inspiratiecongres over IAG in het krachtenveld van de jeugdhulp. Na twee interessante plenaire inleidingen gaan we in workshops aan de slag met de tools en hulpmiddelen die de IAG-er inzet. 

Waar vindt het plaats? Bij CODA in Apeldoorn.

De nieuwsbrief van juli 2024 is verzonden

Klik hier voor de nieuwsbrief. Wil je de nieuwsbrief ook ontvangen, laat dan je gegevens achter op: Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling - IAG | intensieve ambulante gezinsbehandeling (iag-nederland.nl) 

Het is een heugelijke dag!

IAG-platform Nederland is vanaf 11 juli 2024 een stichting. Het bestuur bestaat uit Anka Wagenaar, voorzitter, Joris van Veen, secretaris, Eline Hollander, penningmeester en Ellen Polstra-Berghuis, bestuurslid. Zij ondertekenden op die dag de akte. Een eerste stap naar professionalisering voor en door onze participanten, dank hiervoor!