We kunnen terugkijken op een geslaagde online platformbijeenkomst met het thema Vitaal en in balans. Deelnemers gaven aan dat zij het interessant en inspirerend vonden. 

We startten met een openingswoord van onze voorzitter Anka Wagenaar. Daarna gaf Harm Renkema, lid van de stuurgroep van het platform, senior-docent en coördinator Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling bij Kennisdiensten NHLStenden een lezing. Hij ging onder meer in op: wat is de essentie van zelfzorg.

De deelnemers werden bewust gemaakt wat het belang is van zelfzorg maar ook vooral samenzorg. Zorg hoort bij het leven was de boodschap en dat kun je niet alleen. Vervolgens gingen de deelnemers uiteen in willekeurige groepen aan de hand van een drietal vragen waarin een ieder reflecteerde vanuit de modellen die Harm had toegelicht. Een van de vragen was bijvoorbeeld: hoe waardeer je jezelf op de vier assen van vitaliteit?. 

Voor deze platformbijeenkomst hebben we SKJ punten toegekend kregen. De deelnemers die de bijeenkomst op 21 september hebben bijgewoond, ontvangen deze binnenkort. 

IAG

IAG vindt plaats in de eigen leefomgeving van een gezin met als doel uithuisplaatsing van kinderen te voorkomen en te zorgen dat kinderen zich weer veilig kunnen ontwikkelen.

Kennis & onderzoek

Meerdere studies laten zien dat IAG een effectieve behandelvorm is, die ervoor zorgt dat gedragsproblemen bij kinderen en opvoedvaardigheden bij (pleeg)ouders verbeteren.

Opleidingen

Meerdere hogescholen bieden de post-hbo-opleiding IAG aan.

Uitgelicht

De nieuwsbrief van april 2024 is verzonden!

Lees hier de nieuwsbrief

Inspiratiecongres IAG 'Hoe maak je het verschil' 10 oktober 2024

Op 10 oktober van 10.00 uur tot 16.30 uur vindt bij het CODA in Apeldoorn het IAG inspiratiecongres plaats met als centrale thema de positionering van IAG in het krachtenveld van de jeugdhulp. In diverse workshops gaan we aan de slag met verschillende tools en hulpmiddelen die worden ingezet door de IAG-er. 

Aanmelden online platformbijeenkomst 11 juni 2024

Op 11 juni vindt van 12.00-14.00 uur de online platformbijeenkomst Empowerment met Harm Damen (Senior onderzoeker lectoraat Vaktherapie in de Gezondheidszorg HAN | Programmaleider Jeugdhulp & Arbeid en Organisatie Bureau Pouwels) plaats