Eind maart vergaderde de stuurgroep van IAG-platform Nederland. We spraken over de overgang van platform naar stichting die we in het kader van de professionaliseringsslag maken. 

Feitelijk verandert er hierdoor niets alleen dat we als stichting formeel geregistreerd zijn, dat de financiƫn bij de stichting zijn ondergebracht, we een bestuur en statuten kennen waarmee een aantal zaken helderder geregeld zijn.
We spraken over de managementbijeenkomst die op 7 maart plaatsvond waarin ondermeer over behoud van kwaliteit, opleidingen en eigenaarschap werd gesproken. Op 16 april vindt een tweede managementbijeenkomst plaats.
Tijdens de stuurgroepvergadering bespraken we ook de herbeoordeling van de IAG-methodiek voor het NJi die voor 2025 op de agenda staat en waarvoor we met de Lerende Databank Jeugd en Praktikon aan het kijken zijn wat er aan monitoringsmateriaal voorhanden is (te weinig) en welke nieuwe onderzoeken afgerond zijn (te beperkt).
De herbeoordeling is elke 5 jaar. De IAG-methodiek is nu opgenomen als effectief volgens eerste aanwijzigingen, dat willen we zo houden en op termijn verbeteren.

Tot slot bespraken we de 2 online platformbijeenkomsten op 28 maart en 11 juni en spraken we over het live congres op 10 oktober in Apeldoorn waar we volop mee bezig zijn qua voorbereidingen.

IAG

IAG vindt plaats in de eigen leefomgeving van een gezin met als doel uithuisplaatsing van kinderen te voorkomen en te zorgen dat kinderen zich weer veilig kunnen ontwikkelen.

Kennis & onderzoek

Meerdere studies laten zien dat IAG een effectieve behandelvorm is, die ervoor zorgt dat gedragsproblemen bij kinderen en opvoedvaardigheden bij (pleeg)ouders verbeteren.

Opleidingen

Meerdere hogescholen bieden de post-hbo-opleiding IAG aan.

Uitgelicht

De nieuwsbrief van april 2024 is verzonden!

Lees hier de nieuwsbrief

Inspiratiecongres IAG 'Hoe maak je het verschil' 10 oktober 2024

Op 10 oktober van 10.00 uur tot 16.30 uur vindt bij het CODA in Apeldoorn het IAG inspiratiecongres plaats met als centrale thema de positionering van IAG in het krachtenveld van de jeugdhulp. In diverse workshops gaan we aan de slag met verschillende tools en hulpmiddelen die worden ingezet door de IAG-er. 

Aanmelden online platformbijeenkomst 11 juni 2024

Op 11 juni vindt van 12.00-14.00 uur de online platformbijeenkomst Empowerment met Harm Damen (Senior onderzoeker lectoraat Vaktherapie in de Gezondheidszorg HAN | Programmaleider Jeugdhulp & Arbeid en Organisatie Bureau Pouwels) plaats