In een wereld waar de vraag naar psychische zorg voortdurend toeneemt, begrijpen we dat professionals in het maatschappelijk werkveld een cruciale rol spelen. Daarom is het van essentieel belang dat zij investeren in hun kennis en deze kunnen toepassen in de praktijk.
Dit is de reden waarom we bij King nascholing hoogwaardige en praktijkgerichte (na)scholing aanbieden. Dit doen we ondertussen al 10 jaar door een breed scala van geaccrediteerde cursussen en opleidingen op 14 vaste locaties in heel Nederland en op locatie bij organisaties door het hele land aan te bieden.
Wat King nascholing uniek maakt
Geaccrediteerde cursussen en opleidingen: Al onze cursussen en opleidingen zijn geaccrediteerd, zodat professionals kunnen vertrouwen op de kwaliteit van ons aanbod.
Flexibiliteit: We begrijpen dat iedereen unieke behoeften heeft. Daarom bieden we blended learning, op locatie en/of online, zodat iedereen kan leren op een manier die bij hen past. Ons incompany aanbod stemmen we af op de behoeften van de organisatie en bij elke vraag die we krijgen, denken we actief mee en verkennen we de mogelijkheden om zo goed mogelijk aan de wensen te voldoen.
Hooggekwalificeerde docenten: Onze docenten komen rechtstreeks uit het werkveld en worden uitstekend beoordeeld op hun kwaliteit en vermogen om(wetenschappelijke) kennis te koppelen aan de praktijk.
Opleiding IAG
De opleiding IAG wordt bij King nascholing in een blended vorm aangeboden waardoor je 10 fysieke lesdagen hebt en 21 uur online onderwijs. Naast de contacturen vinden er 4 intervisie bijeenkomsten plaats van 2 uur, aansluitend aan de lesdag.
Tijdens de Opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG); blended!' leer je verschillende technieken, middelen en instrumenten te gebruiken om meervoudige en complexe problematiek bij gezinnen aan te pakken. Na de opleiding IAG ben je in staat als hulpverlener te werken vanuit de vraaggerichte, oplossingsgerichte benadering en vanuit de systeemtheorie.
Ontwikkel jezelf als hulpverlener op het gebied van systeemgericht denken, persoonlijke ontwikkeling en cultuursensitief werken. De opleiding is gericht op competentiegericht leren en is geschikt voor gezinsbehandelaars en jeugdzorgwerkers.
Naast het dieper ingaan op de verschillende theorieën wordt gewerkt met bestuderen van videomateriaal, rollenspelen d.m.v. het inbrengen van casuïstiek door de deelnemers, onderzoeken van stellingen en het systemisch werken door inzet van verschillende materialen.
Het is voor ons van groot belang om nauw samen te werken met de deelnemers op het IAG-platform, zodat we de ontwikkelingen in het veld en de methodiek op elkaar kunnen afstemmen. Op deze manier houden we het onderwijs actueel en kunnen we adequaat reageren op trends en ontwikkelingen, waardoor we de kwaliteit van de opleidingen hoog kunnen houden. Door alle aanbieders van IAG op het platform te hebben, bieden we aspirant-cursisten tevens een helder overzicht van de beschikbare opleidingsmogelijkheden.