Ben je als IAG-er werkzaam bij één van de deelnemende jeugdhulpinstellingen of hogescholen van IAG-platform Nederland? Vraag een inlogcode aan voor de pagina 'Tools'.

Na inloggen krijg je onder meer toegang tot de methodiekhandleiding IAG (2020) en een implementatieplan met tips om de methodiekhandleiding in praktijk of onderwijs te implementeren. Verder vind je hier tools of (methodische) hulpmiddelen, zoals vragenlijsten, stroomdiagrammen en checklists. 

Afhankelijk van de fase in het IAG-traject, de mogelijkheden van de gezinsleden en de doelen die nagestreefd worden, kun je als hulpverlener een keuze maken welke tools of (methodische) hulpmiddelen je inzet. Dit kan voor elk IAG-traject anders zijn. De basis in de IAG-hulpverlening blijft de eigen profesionele basishouding als IAG-er en het opbouwen van een vertrouwensrelatie met het gezin. De hulpmiddelen hebben hier slechts een ondersteunende rol in.

Heb je zelf een bruikbare tool beschikbaar, die ook voor andere IAG-hulpverleners van pas kan komen? Meld de tool aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Is jouw organisatie (nog) niet verbonden aan IAG-platform Nederland, maar ben je wel geinteresseerd in eventuele deelname of wil je hierover meer informatie? Neem dan contact op met coördinator Heleen Hamberg via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..